Psiholog online

Psiholog online

 

Rolul unui psiholog online este acelasi ca si cel al unui psiholog traditional, in cabinet. Psihoterapia online este o alternativa foarte buna atunci cand psihoterapia traditionala, in cabinet nu este posibila. Functioneaza dupa aceleasi principii ca si psihoterapia individuala, doar canalul de comunicare este cel la distanta, prin intermediul Skype, Zoom, etc.

Cei mai multi oameni cauta terapia online pentru ca locuiesc in strainatate, nu se pot deplasa la cabinet din diverse motive, distanta prea mare reprezinta un impediment, iar terapia online le ofera flexibilitate si acces la un specialist.

Pentru o buna desfasurare a sedintelor de terapie online este necesar sa aveti o conexiune buna la internet. Trebuie sa va aflati intr-un un loc linistit, astfel incat sa nu fiti deranjat in timpul sesiunii.

Care sunt avantajele unui psiholog online?
  • accesul rapid la un specialist bun pentru ca locuiesti intr-o zona indepartata sau nu te poti deplasa la cabinet deoarece ai suferit o trauma fizica. De exemplu, ai avut o interventie chirurgicala sau ai suferit un accident si in acest caz ai nevoie de sustinere psiho-emotionala.
  • economisesti timp si bani. Deplasarea pana la cabinet dus -intors este un timp castigat pentru a petrece cu familia. De asemenea, pretul unei sedinte pe Skype, Zoom sau WhatsApp este mai mic.
  • pastrezi legatura cu psihoterapeutul. Sedintele online pot fi o varianta foarte buna atunci cand pleci in concediu sau cand pleci in interes de serviciu pentru o perioada lunga de timp. In felul acesta, procesul terapeutic nu este intrerupt iar sentimentul de continuitate si siguranta este mentinut.
La ce ar trebui sa te astepti de la prima sedinta de psihoterapie online?

 

Prima intalnire online cu psihoterapeutul tau, este o sedinta de cunoastere. Se stabilesc modalitatii de lucru (confidentialitate, frecventa, modalitate de plata). Clientul isi expune problemele si motivatia pentru care a ales sa apeleze la psihoterapie.