Cabinet psihoterapie

 

Psihoterapie individuala

Psihoterapeut Bucuresti – Cabinet individual de psihologie Camelia Mladin

Servicii de psihoterapie si consiliere psihologica

Psihoterapia este relatia dintre client si psihoterapeut, relatie ce implica efort, munca, responsabilitate de ambele parti. Este o relatie, ce poate decurge in unele momente lin si suportiv, iar in alte momente poate fi presarata de confuzie si provocare.

Rolul meu ca psihoterapeut este de a te urma in acele spatii interioare in care vrei si poti sa mergi, in ritmul tau propriu, aducandu-ma cu tot ceea ce stiu si sunt, pentru a te ajuta. Spatiul plin de respect, intelegere si empatie, sunt valorile dupa care ma ghidez pentru a explora si reflecta asupra emotiilor, gandurilor si comportamentelor tale. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem impreuna este sa construim o relatie ce va deveni agent al schimbarii.

Rolul tau in calitate de client este acela de a-ti da voie sa explorezi modalitati noi de “a fi” atat in relatie cu propria persoana cat si in relatiile interpersonale. La un anumit nivel o sa lucrezi cu relatiile curente. La un nivel mai profund o sa privesti catre relatiile din copilarie pentru a observa modul in care propriile tale credinte, emotii si comportamente s-au format.

Ce vom face intr-o sedinta de psihoterapie?

Ne vom uita impreuna la propriile tale credinte, emotii si la felul in care s-au format in urma experientelor trecute. Aceste experiente lasa o amprenta in interiorul nostru, ce  actioneaza ca o „voce” interioara. De cele mai multe ori aceasta nu ne lasa sa ne atingem potentialul si actioneaza ca un sabotor.

Pe masura ce constientizezi rolul acestor tipare si emotii, pe masura ce le intelegi, le traiesti si privesti cu compasiune catre partea vulnerabila a „copilului interior”, isi vor slabi intensitatea, iar tu nu te vei mai simti controlat de ele.

La psihoterapie pot apela:

  • persoane care se confrunta cu anumite dificultati: anxietate, fobii, depresie, tulburari obsesiv-compulsive, dificultati de relationare, dificultati profesionale, stres.
  • persoane care doresc sa exploreze spatiul interior pentru a se cunoaste mai bine.
Viziunea mea ca psihoterapeut: 

Suntem impreuna pe acest drum si impreuna vom gasi solutiile de care tu ai nevoie!

Psiholog online

Psihoterapie online  

Rolul unui psiholog online este acelasi ca si cel al unui psiholog traditional, in cabinet. Psihoterapia online este o alternativa foarte buna atunci cand psihoterapia traditionala, in cabinet nu este posibila. Functioneaza dupa aceleasi principii ca si psihoterapia individuala, doar canalul de comunicare este cel la distanta, prin intermediul Skype, Zoom, etc.

Cei mai multi oameni cauta terapia online pentru ca locuiesc in strainatate, nu se pot deplasa la cabinet din diverse motive, distanta prea mare reprezinta un impediment, iar terapia online le ofera flexibilitate si acces la un specialist.

Pentru o buna desfasurare a sedintelor de terapie online este necesar sa aveti o conexiune buna la internet. Trebuie sa va aflati intr-un un loc linistit, astfel incat sa nu fiti deranjat in timpul sesiunii.

Care sunt avantajele unui psiholog online?
  • accesul rapid la un specialist bun pentru ca locuiesti intr-o zona indepartata sau nu te poti deplasa la cabinet deoarece ai suferit o trauma fizica. De exemplu, ai avut o interventie chirurgicala sau ai suferit un accident si in acest caz ai nevoie de sustinere psiho-emotionala.
  • economisesti timp si bani. Deplasarea pana la cabinet dus -intors este un timp castigat pentru a petrece cu familia. De asemenea, pretul unei sedinte pe Skype, Zoom sau WhatsApp este mai mic.
  • pastrezi legatura cu psihoterapeutul. Sedintele online pot fi o varianta foarte buna atunci cand pleci in concediu sau cand pleci in interes de serviciu pentru o perioada lunga de timp. In felul acesta, procesul terapeutic nu este intrerupt iar sentimentul de continuitate si siguranta este mentinut.
La ce ar trebui sa te astepti de la prima sedinta de psihoterapie?

Prima intalnire cu psihoterapeutul tau, este o sedinta de cunoastere. Se stabilesc modalitatii de lucru (confidentialitate, frecventa, modalitate de plata). Clientul isi expune problemele si motivatia pentru care a ales sa apeleze la psihoterapie.